Verfrollers

vachtroller

Verfrollers zijn zeer geschikt voor het schilderen van grote oppervlakken, of voor het narollen van met de kwast opgebrachte verf.

Lakrollen en vachtrollen


Voor iedere verf is er een specifieke verfrol. Net als met kwasten is het belangrijk dat u de juiste verfroller kiest. Schilderen met een verfroller wordt door vele (onervaren) doe-het-zelvers ervaren als makkelijker schilderen dan met een kwast. Het heeft als voordeel dat het inderdaad minder snel zakkers veroorzaakt en u makkelijk scherpe lijnen kunt maken. Het nadeel is dat u met een roller minder laagdikte aanbrengt en soms in de eindlaag een zogenaamde sinaasappelhuid structuur ziet.


Schuimrollers


Schuimrollers kennen we allemaal: deze zijn specifiek geschikt voor het rollen van oplosmiddelhoudende verven. schuimrollerZe nemen veel verf op en geven dus relatief veel verf af.
Voor watergedragen verven zijn er speciale schuimrollers, welke een speciale structuur hebben, waardoor de roller de blaasjes die watergedragen verven vormen als het ware lek prikt. Een fijnmazige schuimroller of veloursroller is hier specifiek voor ontwikkeld.


Viltrollers


Viltrollers zijn inmiddels door de schilder de meest gebruikte rollers. Dit is een lakrol gemaakt van een zeer kortgeschoren vilten vacht. Deze viltrollers zijn zowel geschikt voor het verwerken van watergedragen lakken als oplosmiddelhoudende lakken. Viltrollers nemen relatief veel verf op en behouden een zeer fijne structuur in de eindlaag.lakroller vilt


Vachtrollers voor muurverf


Vachtrollers worden gebruikt voor het verwerken van muurverven op wanden en plafonds. Vroeger waren vachtrollers gemaakt van schapenvacht (vandaar de naam). De echte schapenvacht rollers verkopen wij nog steeds. Inmiddels zijn de gangbare vachtrollers echter van een goedkopere synthetische vezel gemaakt.De vachtroller neemt veel verf op en geeft dus veel verf af. Zo kunt u voldoende laagdikte aanbrengen. De laagdikte die u aanbrengt zorgt er immers voor dat de verf mooi in elkaar kan vloeien, en u dus geen banen en/of aanzetten zult zien in het uiteindelijke resultaat.  Wij verkopen vachtrollers van de merken Anza en Copenhagen.


Specifieke toepassingen


Verder zijn er nog specifieke rollers voor twee-componentige verven en lakken, een structuurverfroller voor het verwerken van structuurverf, rollers voor metaalverven, rollers voor (watergedragen)vloerlakken etc.

U vindt voor iedere verfklus bij ons de juiste roller, en natuurlijk het beste advies.
Kom langs aan de IJmuiderstraatweg 6-9 en laat u adviseren!