Verfkrabbers & verfbranders

driehoek krabberVerfkrabbers en verfbranders heeft u alleen nodig wanneer een bestaande verf- of laklaag verwijderd moet worden. Vaak volstaat het schuren van de bestaande laag, maar niet in alle gevallen.

Wanneer verf afkrabben?


Wanneer de bestaande laag erg beschadigd is en barsten en blaren vertoond, zal deze laag helemaal verwijderd moeten worden. Ook wanneer er zo veel verschillende verflagen over elkaar heen zijn aangebracht in de loop der jaren en het profiel van de kozijnen nauwelijks nog zichtbaar is, en de flexibiliteit van het verfsysteem zijn werking verloren heeft is het aan te bevelen alle oude lagen te verwijderen en opnieuw een systeem op te bouwen. U kunt dan helemaal terug naar het kale hout en opnieuw een duurzaam systeem opbouwen van twee lagen grondverf en twee lagen aflak.


Hoe verf afkrabben?


Voor het afkrabben van oude verflagen gebruikt u een verfkrabber en een verfföhn of afbijtmiddel. U richt de verfföhn op het te verwijderen oppervlak. De hitte van de verfföhn laat de verflaag bladderen. Zodra er blaasjes ontstaan in de laklaag kunt u deze met de verfkrabber verwijderen. Let op wanneer u een verfföhn gebruikt dat de ondergrond niet te heet wordt, dan kunt u zwarte verbrande plekken veroorzaken in het hout.

Verfkrabbers zijn er in verschillende soorten:
•    Driehoek krabber
•    Huisjes
•    Ovalen krabbers

Uiteraard bent u bij ons aan het juiste adres voor de aanschaf van sterke scherpe verfkrabbers van professionele kwaliteit en een aangename prijs, en voor verfbranders.

Houd de krabbers goed scherp en gebruik het juiste model krabber, dit voorkomt beschadigingen in het te behandelen oppervlak. Eventueel kunnen wij ook uw verfkrabbers voor u slijpen. Kom dan met uw gereedschap langs aan de IJmuiderstraatweg 6-9.