Houtverf voor binnen

Aqualin aflak zijdeglansHoutverf voor binnen moet aan andere eisen voldoen dan een houtverf voor buiten. Zo moet een lakverf binnen naast verfraaien en beschermen bijvoorbeeld ook huidvetbestendig zijn en extra kras en slijtvast zijn op meer belastte onderdelen.

Bij een houtverf voor binnen moet men denken aan een dekkende lak in iedere gewenste kleur. (zie voor transparante lakken de desbetreffende pagina op deze website). Een van de belangrijkste redenen voor het ontwikkelen van watergedragen verven is dat de schilder volgens de wet niet meer met oplosmiddelhoudende verven (dit zijn terpentine verven) binnen mag schilderen. De oplosmiddelen in de verf veroorzaakten bij schilders vroeger de ziekte OPS, en kon voorkomen worden door schilders binnen met andersoortige verven te laten werken. Daarom zijn er voor binnen speciale watergedragen verven ontwikkeld, die als grote voordeel hebben dat ze sneller drogen, minder ruiken en minder vergelen.

Soorten houtverf voor binnenhuidvetbestendige lak

  • Sikkens Rubbol BL Rezisto
  • Sigma S2U nova
  • Evert Koning Ekodur interieur
  • Evert Koning Ekodur 2k
  • Flexa PURE lak
  • Histor One lak
  • Aquamaryn lak Aqualin: natuurverf uitermate geschikt voor baby- en kinderkamersWatergedragen lak

Een watergedragen lak kenmerkt zich door een snelle droging en geringe vergeling. De alkyd (olie bestanddeel) in oplosmiddelhoudende verf is de veroorzaker van vergeling op donkere plekken, en water verdampt sneller dan terpentine waardoor de verf eerder droog is.

Wanneer u voor binnen kiest voor helder wit schilderwerk, kiest u dan altijd voor een lak op waterbasis, bijvoorbeeld Ekodur interieur satin van Evert Koning. Dit is de enige verf waarbij u zeker weet dat wit ook echt wit blijft op de langere termijn. Als u hier meer over wilt weten kunt u ons natuurlijk bellen of langskomen, dan helpen wij u graag.watergedragen zijdeglanslak

Zodra het te schilderen object op de juiste wijze is voorbehandeld met een watergedragen grondverf kan het worden afgewerkt met een watergedragen lak in mat, zijdeglans of halfglans. In watergedragen lakken zijn de glansvarianten minder hoogglanzend dan bij een terpentinevariant, aangezien de hoge glansgraad in verf bepaald wordt door de olie-bestanddelen in de verf, welke ontbreken in watergedragen producten. De matheid van een watergedragen verf is daarentegen onovertroffen.

Ook zijn er speciale lakken met een hoge huidvetbestendigheid, voor toepassingen op bijvoorbeeld trapleuningen en keukenkastjes, waar het oppervlak dagelijks door vele handen wordt aangeraakt. Eventueel is het zelfs mogelijk te kiezen voor een watergedragen 2 componenten systeem, waarbij er een verharder (het tweede component) aan de verf wordt toegevoegd waardoor deze extra hard wordt en dus nog slijtvaster.

Het maken van de juiste keuze

test 1Wanneer u van schilderen niet uw dagelijkse bezigheid heeft gemaakt is het vaak lastig de juiste keuzes te maken in de te gebruiken producten. Soms kan het voor een ongeoefend schilder beter zijn toch te kiezen voor een verf op terpentine basis voor binnen omdat hij daar gewend is mee te werken in het verleden, en een watergedragen verf zich toch weer anders gedraagt. Onze ervaren mensen helpen u graag in het maken van deze keuzes en kunnen u de verschillende mogelijkheden en opties uitstekend uitleggen. U kunt ons altijd bellen op 0255-515153, maar langskomen is natuurlijk nog beter.

Natuurverf voor binnen

Wanneer u veel belang hecht aan een duurzame inrichting van uw woning en een bewuste keuze wilt maken voor de producten die u daarin gebruikt, hebben wij ook een speciale verflijn welke vrijwel volledig gemaakt is op basis van herwinbare, plantaardige grondstoffen. De lakken bestaan uit een lijnolie-water emulsie en bevatten nagenoeg geen schadelijke stoffen, ook niet na droging. Over deze verven van Aquamaryn vindt u elders op deze website uitgebreidere informatie, maar u kunt ons natuurlijk ook bellen 0255-515153 of langskomen in de winkel voor een advies op maat.

Voor elke klus vindt u bij ons de juiste houtverf voor binnen en we helpen u graag om de juiste keuze te maken uit het grote aanbod.

Bel 0255-515153 voor advies of kom langs in de winkel.