Verf voor metaal

Verf voor metaal hoeft niet aan speciale eigenschappen te voldoen. U kunt dus een object van metaal (of staal) dus met een gewone lak boor buiten afwerken, mits u eerst de juiste roestwerende grondverf toepast.

Er zijn speciale primers of roestwerende grondverven voor metalen die een hechtlaag vormen waardoor u er vervolgens met een “gewone” lak overheen kunt. Tevens is er van Wijzonol een speciale “Industrielak” in hoog- en zijdeglans welke extra hard wordt en dus geschikt is voor meer industriële toepassingen (denk bijvoorbeeld aan heftrucks, of steekwagens etc.).

 
Welke grondverf voor welke ondergrond?

Voor alle ondergronden van hout spreken we over grondverf. Voor speciale ondergronden, zoals staal, kunststof, aluminium (etc.) zijn er speciale grondverven of zogenaamde multiprimers. Primer is het Engelse woord voor grondverf, en multiprimers zijn dus speciaal gemaakt voor meerdere soorten ondergronden. Voor een metalen ondergrond kiest u dan voor een product van Südwest of Evert Koning.

Terpentine of watergedragen
Uiteraard heeft u ook bij grondverven en multiprimers weer de keuze uit een oplosmiddelhoudende variant (terpentine) of een watergedragen variant. De keuze is afhankelijk van de lak waar u mee af gaat schilderen. Over het algemeen geldt dat iedere fabrikant bij ieder type lak een speciale grondverf heeft ontwikkeld.
Daarnaast zijn er extra vullende grondverven om ongelijkmatige ondergronden te egaliseren, en sneldrogende grondverf.

Als u twijfelt over welke grondverf of primer u nodig heeft helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze, zowel telefonisch 0255-515153 als aan de IJmuiderstraatweg.


Soorten grondverf en multiprimers


• Ekodur VAST! Multiprimer
• Avis multiprimer
• Südwest multiprimer
• Allgrund multiprimer
• Sigma Sigmetal Zinccoat (grond en aflak in één)

Bel 0255-515153 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor advies of kom langs in de winkel.