Systeemverf

Wijzonol systeemverfSysteemverf of schakelverf is een zogenaamd éénpotssysteem, waarbij de grond en aflak in één zijn gevoegd. Een dergelijk systeem heeft een aantal unieke eigenschappen waarvan de vochtregulerende werking de belangrijkste is.

strandhuisjes in systeemverfSchakelverf of Systeemverf

  • Sikkens Rubbol EPS plus
  • Sigma schakelverf semi-gloss
  • Sigma schakelverf continu
  • REXO 4Q systeemverf
  • Aquamaryn Linal
  • Wijzonol LBH silicon alkyd systeemverf


Wanneer we het hebben over dekkende lakken voor buiten dan spreken we over een verf die een afsluitende laag vormt op het hout, waardoor er geen vocht en vuil het hout binnen kan dringen. Hiermee beschermt u uw kozijnen en deuren tegen invloeden van buitenaf. Een bladderende verflaag duidt veelal op een vochtprobleem in de ondergrond welke eerst opgelost moet worden alvorens opnieuw af te lakken. U kunt zich voorstellen dat er situaties zijn waarin een dergelijke afsluitende laag niet de meest optimale bescherming biedt, juist omdat het hout bijvoorbeeld zeer extreme weersomstandigheden te verduren heeft (denk aan strandhuisjes of schuurtjes), of omdat het vocht in het hout nog aanwezig is. In dergelijke gevallen kun je dan beter kiezen voor een “open systeem”, een systeemverf.
Voor boeidelen of gevelbetimmering kunt u soms ook beter kiezen voor een systeemverf vanwege zijn vochtregulerende eigenschappen (grond- en aflak in één). Uiteraard adviseren wij u uitvoerig over de juiste keuze bij ons in de winkel. 0255-515153


Systeemverven of schakelvervenLBH systeemverf


Systeem- of schakelverven zijn dekkende beitsen, welke een zogenaamd “open systeem” vormen, waarbij de ondergrond als het ware kan blijven ademen en zo eventueel aanwezig vocht naar buiten kan. Hierdoor is de kans op blaarvorming of bladderen minimaal. Bijkomend voordeel van een systeemverf is dat dit product een grond en aflak in één is, en dus eenvoudig te verwerken is. Systeemverven zijn daarentegen altijd halfglanzend, en zullen in de loop der jaren matter worden. Wanneer u bijvoorbeeld ook een strand- of tuinhuisje een leuk kleurtje wilt geven kiest u eenvoudig voor zo’n systeemverf. Het onderhoud van houtwerk behandeld met een systeemverf is bijzonder eenvoudig. Eens in de paar jaar (interval afhankelijk van diverse factoren) maakt u het houtwerk schoon en vetvrij en zet u er na licht schuren een verse laag schakelverf overheen. Gronden is hier overbodig.


Authentieke buitenkleuren

Uiteraard zijn alle systeemverven voor u te mengen in alle authentieke Hollandse buitenkleuren, maar ook in duizenden andere door u uitgekozen kleuren. Ook in de keuze van de juiste kleur zijn we u graag van dienst. Onze medewerkers zijn hiertoe speciaal opgeleid door kleurspecialisten. Bel voor advies 0255-515153 of kom langs.

Voor elke toepassing vindt u bij ons de juiste systeemverf voor buiten. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden en beste keuze.
Bel 0255-515153 voor advies of kom langs in de winkel.