Kalk & krijtverf

matte muurverf binnenKrijtverf is een product dat speciaal ontwikkeld is om hout of muren te voorzien van een prachtige matte kleurlaag. Met krijtverf geeft u muren, meubels, houten gebruiksvoorwerpen of vloerplanken een prachtige uitstraling.

De verf is totaal mat en laat zich gemakkelijk doorschuren of behandelen met patina, boenwas of krijtpasta. Door de verf van enkele lagen watergedragen vernis te voorzien is deze tevens geschikt voor meer belastte oppervlakken die aan slijtage onderhevig zijn zoals tafelbladen. Indien men de krijtverf wat extra met water verdunt wordt deze transparant en kan de verf uitstekend worden gebruikt om hout van een transparante kleurlaag te voorzien, waardoor er een whitewash of greywash effect ontstaat.

Muurverf kalkmat

Ook voor uw muren kunt u kiezen voor een krijt- of kalkverf. Een echte kalkverf is bijzonder mat, maar heeft als nadeel dat deze niet watervast is. Wilt u dus de uitstraling van een kalkverf, maar de schrobvastheid van een gewone muurverf dan kunt u het beste kiezen voor een muurverf met een kalkmat uiterlijk. Bijvoorbeeld de verven van Histor One en Flexa Pure, of een aantal traditionele Engelse verfmerken. Bel gerust voor advies naar 0255-515153, maar beter is nog langskomen aan de IJmuiderstraatweg dan helpen wij u uitgebreid verder.

 


Soorten kalk- en krijtverven

  • FLEXA Pure
  • Histor One extra matte muurverf
  • New traditionals Matt Emulsion
  • Dimago krijtverf
  • Aquamaryn Maril muurverf

Bij ons vindt u meerdere kleurenwanden waar u inspiratie uit op kunt doen voor een mooie matte muurverf. Daarbij helpen wij u graag bij het maken van de juiste uit het grote aanbod.

Bel 0255-515153 voor advies of kom langs in de winkel.